Atlas

There is a kind of love called maintenance
Which stores the WD40 and knows when to use it;

Which checks the insurance, and doesn’t forget
The milkman; which remembers to plant bulbs;

Which answers letters; which knows the way
The money goes; which deals with dentists

And Road Fund Tax and meeting trains,
And postcards to the lonely; which upholds

The permanently rickety elaborate
Structures of living, which is Atlas.

And maintenance is the sensible side of love,
Which knows what time and weather are doing
To my brickwork; insulates my faulty wiring;
Laughs at my dryrotten jokes; remembers
My need for gloss and grouting; which keeps
My suspect edifice upright in air,
As Atlas did the sky.

Ik ga graag op vakantie, maar laat het uitstippelen en boeken van de reis en hotels aan Ronald over. Hij vindt dat leuk en ik niet. Over het invullen van de belastingformulieren maak ik me nooit zorgen want dat komt allemaal goed. Post opent hij zodra hij binnen is, rekeningen belanden in een la en betaalt hij eens per maand. Kortgeleden kreeg ik drie dagen achter elkaar een boete voor te hard rijden. Sindsdien check ook ik de post. Wat aan mij is gericht, haal ik ertussen uit. Ik betaal en verscheur direct het bewijsmateriaal. Ronald hoeft natuurlijk niet alles te doen in huis.