Apple Blossom

Apple Blossom 

The first blossom was the best blossom

For the child who never had seen an orchard:

For the youth whom whisky had led astray

The morning after was the first day.

 

The first apple was the best apple

For Adam before he heard the sentence;

When the flaming sword endorsed the Fall

The trees were his to plant for all.

 

The first ocean was the best ocean

For the child from streets of doubt and litter;

For the youth for whom the skies unfurled

His first love was his first world.

 

But the first verdict seemed the worst verdict

When Adam and Eve were expelled from Eden;

Yet when the bitter gates clanged to

The sky beyond was just as blue.

 

For the next ocean is the first ocean

And the last ocean is the first ocean

And, however often the sun may rise,

A new thing dawns upon our eyes.

 

For the last blossom is the first blossom

And the first blossom is the best blossom

And when from Eden we take our way

The morning after is the first day. 

 

Wanneer mijn schoonmoeder zegt dat ze met de deur open heeft gezeten, beweert ze daarmee dat de lente is begonnen. Nou is zij een rasoptimist die bij iedere zonnestraal, al is het min tien buiten, alles opengooit. Dus feitelijk heb je niets aan die informatie. Voor mij begint het voorjaar bij het horen van de eerste merel. Het geluid van de merel klinkt nog net zo fantastisch als toen ik klein was en mijn moeder haar wijsvinger omhoogstak en zei: “Hoor eens!”

Louis MacNeice, een Ierse dichter, verwoordt het natuurlijk veel mooier in Apple Blossom. We mogen dan misschien het Paradijs niet in, maar de natuur is nog steeds schitterend en laat ons iedere keer weer versteld staan.

Wel jammer dat het nog steeds zo verrekte koud is.

Single post

dubbel1

Etiam quis nulla semper, venenatis ante vel, sollicitudin enim. Integer sit amet diam urna. Nunc eleifend sodales ex, quis vulputate erat mattis non. Etiam tellus mauris, vehicula egestas odio at, sollicitudin sagittis nibh. Mauris quis elit vitae ante vulputate ullamcorper aliquet et felis. Phasellus nec rhoncus turpis. Cras dapibus nisi et neque porta molestie. Praesent commodo orci ac tellus scelerisque, sit amet venenatis erat ornare. Mauris odio odio, luctus nec nisi vel, aliquam laoreet metus. Nunc ultrices justo id lacus blandit tempus.

dubbel 2

Etiam quis nulla semper, venenatis ante vel, sollicitudin enim. Integer sit amet diam urna. Nunc eleifend sodales ex, quis vulputate erat mattis non. Etiam tellus mauris, vehicula egestas odio at, sollicitudin sagittis nibh. Mauris quis elit vitae ante vulputate ullamcorper aliquet et felis. Phasellus nec rhoncus turpis. Cras dapibus nisi et neque porta molestie. Praesent commodo orci ac tellus scelerisque, sit amet venenatis erat ornare. Mauris odio odio, luctus nec nisi vel, aliquam laoreet metus. Nunc ultrices justo id lacus blandit tempus.

media titel

Etiam quis nulla semper, venenatis ante vel, sollicitudin enim. Integer sit amet diam urna. Nunc eleifend sodales ex, quis vulputate erat mattis non. Etiam tellus mauris, vehicula egestas odio at, sollicitudin sagittis nibh. Mauris quis elit vitae ante vulputate ullamcorper aliquet et felis. Phasellus nec rhoncus turpis. Cras dapibus nisi et neque porta molestie. Praesent commodo orci ac tellus scelerisque, sit amet venenatis erat ornare. Mauris odio odio, luctus nec nisi vel, aliquam laoreet metus. Nunc ultrices justo id lacus blandit tempus.