Mezzo Cammin

Half of my life is gone, and I have let

The years slip from me and have not fulfilled

The aspiration of my youth, to build

Some tower of song with lofty parapet.

Not indolence, nor pleasure, nor the fret

Of restless passions that would not be stilled,

But sorrow, and a care that almost killed,

Kept me from what I may accomplish yet;

Though, half-way up the hill, I see the Past

Lying beneath me with its sounds and sights,—

A city in the twilight dim and vast,

With smoking roofs, soft bells, and gleaming lights,—

And hear above me on the autumnal blast

The cataract of Death far thundering from the heights.

 

Harry baalt dat hij in de eerste helft van zijn leven nog maar zo weinig heeft gedaan van wat er op zijn bucketlist staat. Hij was echt niet constant aan het chillen en hing ook niet hele avonden laveloos in het café, maar zijn energie ging op aan grote zorgen en veel verdriet. In regel acht wordt hij iets positiever en hoop hij, ondanks  dat hij halverwege de heuvel is en de dood van verre hoort donderen, het misschien alsnog te gaan maken.

De titel Mezzo Cammin betekent zoveel als Midlife crisis in Cammin, een klein plaatsje in Duitsland. Vind je het gek dat Longfellow somber was?

Afgelopen zaterdag werd ik 51. Nadat ik een artikel had gelezen over de meest succesvolle vrouwen van Nederland dacht ik aan mijn eigen loopbaan en ik vond dat die schamel afstak tegen de prestaties van de vrouwen uit de Harpers Bazaar. Wat was er terechtgekomen van al die plannen die ik ooit had? Ronald was het absoluut niet met mij eens en op zijn aanraden schreef ik op wat ik het afgelopen jaar allemaal had bereikt. Tot mijn verbazing werd het een lange lijst. Het resultaat is dat ik al dagen naast mijn schoenen loop. Best fijn.