Let me put it this way

Let me put it this way:

if you came to lay

your sleeping head

against my arm or sleeve,

and if my arm went dead,

or if I had to take my leave

at midnight, I should rather

cleave it from the joint or seam

than make a scene

or bring you round.

There,

how does that sound?

 

Lekker romantisch

Afgelopen maandag waren R. en ik 27 jaar getrouwd. Toch wil ik af en toe weleens van hem horen hoe leuk hij me vindt en waarom. Meestal komt die vraag helemaal niet uit omdat hij dan net de krant aan het lezen is of zo. Hij geeft netjes antwoord en voor hij terug gaat naar zijn krantje stelt hij mij, voor de vorm dezelfde vraag. Ik denk dat hij met dit soort onderwerpen niet zo goed raad weet. Net zomin als de meeste mannen trouwens. Dat maakt dit gedicht zo  geestig.