Don’t Let That Horse……

Gelukkig is er de tv en .. Jeroen Krabbé. In de tijd voor het virus ging Jeroen op zoek naar Marc Chagall. Of hij de kunstenaar heeft gevonden, kunnen we vanavond zien in het eerste deel van zijn ontdekkingsreis. In eerdere series over onder andere van Gogh, maakt Krabbé heel wat kilometers in zijn oude Volvo. Met een aantal kunstboeken, allemaal voorzien van gele post-its, onder zijn arm wandelt hij door de straten van Parijs, belt aan bij wat appartementen, discussieert in vloeiend Frans met kunstkenners en pakt het vliegtuig naar exotische landen. Dit alles zonder mondkapje. Toen kon dat nog. Nu zijn we blij dat we naar de supermarkt mogen. Vandaar dat deze serie zo welkom is, want als er iemand fantastische reizen kon fantaseren was het wel Marc Chagall. Een vioolspeler op het dak, een bruidspaar dat door de lucht zweeft, een jongen op een reuzekip en een paard met een viool in zijn bek. Wat fijn voor ons dat Chagall zich niets van zijn moeder aantrok.

Don’t Let That Horse….

Don’t let that horse

eat that violin

cried Chagall’s mother

But he

kept right on

painting

And became famous

And kept on painting

The Horse With Violin In Mouth

And when he finally finished it

he jumped up upon the horse

and rode away

waving the violin

And then with a low bow gave it

to the first naked nude he ran across

 

And there were no strings

Attached