Uw Engelse taalspecialist

Over Helen Schoffelmeer

What’s your name? Dat was de eerste Engelse vraag die mij als brugklasser gesteld werd. Er ging een nieuwe wereld voor me open.  In de bovenbouw, waar ik kennis maakte met de Britse cultuur en literatuur leerde ik hoe bijzonder die Engelstalige wereld was.

Als vanzelfsprekend ging ik na het voortgezet onderwijs in Engeland werken om vervolgens de lerarenopleiding Engels, tweedegraads en eerstegraads te voltooien.

Nog steeds raak ik enthousiast over een eigenzinnig Engels woord, een beeldende uitdrukking, een mooi geformuleerde zin of een Brits accent.

Na geruime tijd in de bovenbouw van het Voortgezet Onderwijs te hebben gewerkt, ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ook al leren wij in Nederland van jongs af aan Engels en komen we dagelijks met deze taal in aanraking, veel mensen zouden met meer zelfvertrouwen Engels willen spreken en schrijven. Die mensen help ik graag door middel van het geven van lessen en training.

Behalve lesgeven maak ik ook vertalingen van het Nederlands naar het Engels en van het Engels naar het Nederlands. Doordat ik een fervent lezer ben van Engelstalige literatuur, beschik ik over een uitgebreide parate woordenschat. En door het volgen van verschillende schrijfcursussen heb ik een vlotte en duidelijke schrijfstijl ontwikkeld.

Contact